Top 10 compactcamera's (Jun. 2018) – Koopgids

Top 10 lijst compactcamera's 2018

Door Jeroen de Koning |

beste compactcamera 2018Ben jij op zoek naar een mooie camera voor vakanties, feestjes of evenementen? Een compactcamera, ook wel point-and-shootcamera, is een gebruiksvriendelijke en compacte camera die makkelijk mee op reis kan voor een stedentrip, een festival, of een wereldreis. Er zijn veel verschillen tussen verschillende modellen en merken, die het kiezen lastig maken. De populairste merken van compactcamera’s zijn Canon, Sony, Nikon, Panasonic, Olympus. Verschillende modellen hebben bijvoorbeeld ook de optie voor een wifi verbinding, of verschillende lenzen, en sommige modellen zijn zelfs schok- en waterbestendig. Compactcamera’s zijn ook heel handig om onderweg een vlog te kunnen maken, het apparaat past meestal zelfs in je jaszak of broekzak.

Waar je de camera ook voor wilt gebruiken, het kiezen tussen al die opties blijft lastig. Om de keuze makkelijker te maken is hieronder een tabel met de top 10 meest gekochte compactcamera’s te vinden. Dit is een overzicht van de camera’s die in juni 2018 bovenaan het verlanglijstje staan van veel mensen. Houd er rekening mee dat de camera op nummer 1 niet de beste camera hoeft te zijn voor jouw wensen, voorkeuren en keuzes.

Beste 10 compactcamera's 2018

NaamAantal megapixelsFoto's per secondeKantelbaar scherm
Sony Cybershot DSC-HX6020,2MP30 FPSNeeBekijk prijs
Panasonic LUMIX DMC-SZ1016MP30 FPSJaBekijk prijs
Canon Powershot SX 620 HS20,2MP2,5 FPSNeeBekijk prijs
Sony Cybershot DSC-H30020,1MP30 FPSNeeBekijk prijs
Canon Powershot SX 430 IS20MP25 FPSNeeBekijk prijs
Canon Ixus 18520,5MP29,97 FPSNeeBekijk prijs
Canon Powershot SX73021MP5,9 FPSJaBekijk prijs
Sony Cybershot DSC-WX50018,2MP10 FPSJaBekijk prijs
Nikon COOLPIX B70020MP60 FPSJaBekijk prijs
Canon Powershot SX540 HS20,3MP59,94 FPSNeeBekijk prijs

Beste vlog camera

Panasonic LUMIX DMC-SZ10 ReviewWil je een camera die je ook voor vlogging kunt gebruiken? Een vlog bevat veel “selfie”-materiaal waardoor de eisen voor jouw nieuwe camera veranderen. Kantelbare schermen zijn eigenlijk onmisbaar voor een goede vlog camera. Op die manier kun je de lens op jezelf richten, en kun je tegelijkertijd het beeld bekijken dat je opneemt. Een compacte vlog camera is ideaal om makkelijk bij je te dragen, en toch heb je beter beeld dan met een smartphone. De beste camera voor YouTube is ook de camera die je bij je hebt, zorg dus dat je altijd een compacte camera op zak hebt.

Zelfs als je al de keuze hebt gemaakt om een “compacte vlog camera” te willen kopen, zijn er nog veel opties en verschillen. Zo zijn er top camera’s van meer dan 500 euro, of bijvoorbeeld een vlog camera voor beginners voor 129 euro. Voor beginnende vloggers is het vaak aan te raden om niet direct het duurste materiaal te kopen, maar om de vaardigheden te leren met een goedkoper instapmodel. Een goede compacte camera voor beginnende vloggers is de Panasonic LUMIX DMC-SZ10. Met de lage prijs krijg je veel waar voor je geld, inclusief een kantelbaar scherm. Deze camera is relatief goedkoop en is met al zijn functies een prima instapmodel.

Canon PowerShot G7X Mark II ReviewNaast de goedkopere modellen zijn er natuurlijk ook een stuk duurdere camera’s, zoals de Canon PowerShot G7X Mark II. Deze camera heeft 20 megapixels, 25 FPS, dat lijkt dus niet veel beter dan de andere camera’s. Daartegenover heeft deze camera een veel grotere ISO bereik, dit geeft aan hoe lichtgevoelig de camera is, waardoor beelden met minder licht dus beter zichtbaar gemaakt kunnen worden. De videokwaliteit is “Full HD”, terwijl bovenstaande Panasonic “HD Ready” heeft, wat dus een hogere resolutie betekent voor de Canon. De Canon heeft ook een iets groter scherm, en opties voor “Creative Filters”. Relatief gezien heeft de Canon ook een wijdere lens dan de Panasonic, waardoor het “gezichtsveld” groter wordt, er kan meer tegelijk op beeld gezet worden. Daarnaast heeft de Canon ondanks al deze betere eigenschappen ook nog eens een 20% langere levensduur van de batterij. De Canon PowerShot G7X Mark II wordt ook gebruikt door veel bekende YouTube vloggers, wat dus veel goeds zegt over deze camera. Deze camera is gebruikt door Casey Neistat, en wordt actief gebruikt door onder andere Logan Paul, Will Smith, Zoella, Jenna Marbles en KSI om hun vlogs op te nemen.

Conclusie

Het kopen van een nieuwe camera blijft natuurlijk een persoonlijke keuze, maar hopelijk helpt dit artikel bij het maken van deze keuze. Al deze producten in de lijst zijn goed beoordeeld en populair, dus dit is al een goede “shortlist” om mee te beginnen.

TdK

Jeroen de Koning

Jeroen de Koning is een 27-jarige blogger uit Noord-Holland. Hij is afgestudeerd van de opleiding HBO Informatica en heeft een grote liefde voor alles wat met computers en technologie te maken heeft.


10Producten.nl is Partner van Bol.com met het Partnerprogramma, en ontvangt een commissie op aankopen die gedaan worden via deze links.